Over Lerieva

 

Lerieva profielfoto

Lerieva is opgericht door Valérie Verbist. De naam Lerieva kreeg zij vele zomers geleden door een wel heel speciaal persoon, die zij intussen haar echtgenoot mag noemen.

Van kleins af aan maakte Valérie “zelfgemaakte cadeautjes”. Door de jaren heen zijn deze een pak verfijnder geworden, maar het idee is hetzelfde gebleven: bijzondere personen verdienen een persoonlijk en origineel cadeau. Familie en vrienden zijn dan ook bron van inspiratie bij vele creaties. Sinds vorige zomer is dochtertje Nina haar kleine muze bij het ontwerpen van de mooiste spullen voor kindjes.

Valérie houdt niet alleen van gepersonaliseerde accessoires, maar ook van een mooi interieur. Bij het inrichten van hun eigen stek, begon de zoektocht naar geschikte meubels. Vaak kwamen de afmetingen niet goed uit (je wil de beschikbare ruimte toch maximaal benutten) of bestond simpelweg niet wat ze in gedachten hadden. Valérie besloot dan maar zelf meubels te maken, helemaal aangepast aan hun eigen wensen. Na goedkeurende reacties en heel veel zin om méér meubels te ontwerpen, waagde Valérie de sprong om haar Lerieva-kant verder te ontwikkelen.

Met veel enthousiasme ontwikkelt Lerieva nu nieuwe projecten. Belangrijk in het verhaal is een persoonlijk contact met de klant. Vele producten zijn personaliseerbaar, ofwel zijn ze op één af andere manier telkens wat verschillend zodat elke keer opnieuw een uniek stuk wordt afgeleverd. Eveneens essentieel is dat de Lerieva producten duurzaam zijn. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Belgische materialen en de afwerking gebeurt op basis van watergedragen vernis en verf. Voor de verzending worden gerecycleerde dozen gebruikt en indien er beschermende noppenfolie in je pakje zit, is deze steeds hergebruikt.

Filmpjes van Lerieva producten worden gemaakt door de filmmakers van Zabriskie.media. Hun persoonlijke aanpak en de prachtige beelden die ze maken, resulteren in een visueel verhaal met precies de juiste sfeer.