Creatief met bloemen en blaadjes

De combinatie wandelen en kleine beentjes is hier vooral een succes wanneer de aandacht wordt afgeleid van het wandelen… Een berenjacht is een goed idee, maar in Bertembos zijn er niet zoveel beren 😅 Daar deden we een zoektocht naar materiaal voor knutselwerkjes. Dit weekend verzamelden we heel wat bloemen, blaadjes, takjes, steentjes en dennenappels – en werd er aardig wat gestapt! Continue reading “Creatief met bloemen en blaadjes”

Knutselen met WC-rolletjes

Ten huize Lerieva wordt veel geknutseld. Dat zal je wellicht niet verbazen 🙂 We maken vaak eenvoudige dingen, maar Nina (eerste kleuterklas) is er heel enthousiast over. Misschien dat wij je ook een beetje kunnen inspireren door onze knutselcreaties te delen.

Een eerste leuk projectje is om diertjes te maken van WC-rolletjes – hamsteren is niet nodig want het gaat om de lege exemplaren 😉

Wat heb je nodig?
– lege WC-rolletjes/ keukenrol
– verf
– stiften
– gekleurd papier/karton
– nietjesmachine (eventueel ook perforator)
– lijm
– eventueel ook: wiebeloogjes, vilt, pompon of beetje wol, fluffige ijzerdraad

DSC00962

Continue reading “Knutselen met WC-rolletjes”

De leukste papagaai

papagaai lerieva

Een nieuw kaartje in de collectie!

Nina zegt ondertussen al een tijdje gewoon ‘papegaai’ en niet ‘papAgaai’, maar het kaartje is nog steeds toepasselijk 😊 Nina heeft de dingen namelijk het liefst ‘zoals papa’.

Zo is haar favoriete T-shirt die met dezelfde opdruk als die van papa en kiest ze meestal haar zwarte Nikes, zoals de schoenen van papa. Voor Nina geen roze drinkfles, maar een stoere drinkfles van roestvrij staal. Natuurlijk wil ze geen gruyère op de pasta, maar parmigiano. Continue reading “De leukste papagaai”

Wenskaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar

De eindejaarsperiode komt in zicht. Ontdek onze vrolijke wenskaarten voor Kerstmis of Nieuwjaar!

Als grote fan van Rudolf maakte Lerieva een kerstkaartje met Rudolf. Waarschijnlijk ken je dit rendier met de rode neus, maar ken je ook zijn verhaal?

Een stralende kerst

De Kerstman had eerst 8 prachtige rendieren die hem hielpen om zijn slee door de lucht voort te trekken en overal cadeautjes te bezorgen. Er was ook een negende rendier, Rudolf. Hij was een buitenbeentje omwille van zijn vreemde rode neus. Continue reading “Wenskaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar”

Verzot op boeken

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd al verzot geweest op boeken. Als kleine uk ging ik met papa naar de bibliotheek om samen boeken uit te kiezen. Mijn grote favoriet was Dick Bruna en vooral de boekjes van Nijntje geraakte ik nooit beu. ‘Nijntje naar de dierentuin’ werd zo vaak voorgelezen dat ik het nog grotendeels uit het hoofd kan opdragen. Een klassieker bij ons thuis.
Continue reading “Verzot op boeken”

Een kurken wand voor de bureauruimte

kurken wand lerieva

Onze zolderverdieping, met veel licht door het grote raam gericht naar het zuiden, werd bij de verhuis meteen gekozen tot bureauruimte. De laatste maanden brengen we hier veel meer tijd door dan voorheen aangezien Lerieva en Zabriskie.media er hun kantoor hebben.  Continue reading “Een kurken wand voor de bureauruimte”

Gezellig licht in donkere dagen

Lerieva lampje kurk

Een lampje stond al lang op mijn ‘te maken’ lijst. Enthousiast tekende ik mogelijke vormen en overwoog ik de meest uiteenlopende materialen. Na ontwerpen volgt uiteraard realiseren. Naast het feit dat sommige ontwerpen eerder wilde plannen waren, ligt vooral alles wat met elektriciteit te maken heeft vér buiten mijn comfort zone.  Continue reading “Gezellig licht in donkere dagen”