Gezellig licht in donkere dagen

Lerieva lampje kurk

Een lampje stond al lang op mijn ‘te maken’ lijst. Enthousiast tekende ik mogelijke vormen en overwoog ik de meest uiteenlopende materialen. Na ontwerpen volgt uiteraard realiseren. Naast het feit dat sommige ontwerpen eerder wilde plannen waren, ligt vooral alles wat met elektriciteit te maken heeft vér buiten mijn comfort zone. Na uitgebreid onderzoek – waaronder het aandachtig bekijken van filmpjes hoe je kabels stript enzo – kwam ik er maar niet toe het nodige materiaal te gaan kopen. Lang verhaal kort, er kwam niet veel in huis van het lampje, tot ik besloot er eentje te maken om als cadeau te geven. Zo kreeg ik wat ik duidelijk nodig had: een deadline!

M’n eerste lampje is er uiteindelijk één geworden met een heel traditionele vorm: een eenvoudig elegant lampvoetje en een cilindervormig kapje. Het voetje uit beukenhout lakte ik wit, het lampenkapje maakte ik van kurk. Ik moet bekennen dat ik voor het elektriciteitsdeel toch hulp heb moeten inroepen (blijkbaar was dat wel gepermitteerd aangezien het veiligheidsmechanisme van de fitting geblokkeerd zat).

Met het resultaat ben ik best tevreden. Kurk heeft op zich al een warme uitstraling en de structuur van de kurk zorgt voor een mooi lichtpatroon. Ideaal voor gezelligheid in de donkere winterse dagen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s