Liefde voor kurk (nieuwsbrief)

306A9918-3

Lerieva heeft een goede start genomen en het is een plezier je op de hoogte te brengen van de creatieve bezigheden. Deze mail gaat over kurk met zijn prachtige warme uitstraling en natuurlijk ook over de Lerieva producten gemaakt van kurk. Groeimeter kurk en vilt

Lerieva

Het allereerste Lerieva item was een groeimeter in kurk (in het bijzonder eentje voor Nina). De basis van de groeimeter is kurk en deze wordt afgewerkt met de naam in vilt. Een hartje, kroontje en klavertje vier in vilt kan je naar keuze bevestigen. Vervolgens kan je groeimeter naar eigen smaak verder decoreren met kaartjes, foto’s, briefjes,…

Een prachtig geboortegeschenk!

 

Kurkeik in de Algarve

lerieva algarveDoor een vakantie in de Algarve groeide de liefde voor kurk enkel nog meer. Al wandelend door landschappen bezaaid met kurkeiken ontstond het idee voor een kurken salontafel. Kurk vormt een ideaal tafelblad want het is van nature waterafstotend. Bovendien kan met speciale kurkvernis voorkomen worden dat vlekken indringen.

Een ander voordeel van kurk is dat het ecologisch verantwoord is. Kurk is eigenlijk de schors van de kurkeik. Deze kan om de 9 jaar geoogst worden zonder dat de boom moet worden geveld (het rode deel van de stam is waar de schors werd verwijderd). Kurkeiken groeien voornamelijk in Zuid-Europa en Noord-Afrika en kunnen tot 200 jaar oud worden.

Salontafel kurk en staal

Lerieva tafel kurk 3

De laatste Lerieva salontafel combineert kurk met staal. Het zwarte staal zorgt voor een strak vormgegeven tafeltje, maar het kurken blad voegt warmte en gezelligheid toe.

 

Een mooie toevoeging aan de vaste collectie!

Fijne zomer!
Valérie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s